Efteruddannelse

Relevant efteruddannelse

Vi plejer at sige, at man som akupunktør er evig studerende. Du bliver aldrig færdig med at lære. Vi skulle gerne udvikle os hele tiden. Det har vi som skole et ønske om at hjælpe dig videre med. 

Når du har taget uddannelsen hos os, giver det adgang til nogle af vores efteruddannelsesmoduler og kurser. Vi har forskellige temadage og moduler, hvor du kan gå i dybden indenfor et specifikt område.

Kurserne er designet til at tage udgangspunkt i den viden, I allerede har i forvejen fra uddannelsen, så man ikke får en masse viden, man allerede har været igennem, men får noget undervisning, som er helt specifik til der, hvor I står som færdiguddannede akupunktører.

Tager man alle modulerne på uddannelsen ville man have en uddannelse på omkring 4 år. Alt sammen med udgangspunkt i den praktiske tilgang på små hold. Allerede efter grundmodulet er taget kan du slå dig op som behandler hvilket vil sige at de efterfølgende moduler er fradragsberrettiget. Du kan altså trække prisen fra de efterfølgende moduler og kurser fra i din virksomhed.

Kontakt gerne skolen for yderligere information.

Behandlernetværk

Et andet initiativ, vi har lavet på skolen, er, at når du er færdig som elev, får du muligheden for at blive en del af vores sparrings- og netværksgruppe på Facebook. Her kan vi dele erfaringer, stille spørgsmål og hjælpe hinanden med de udfordringer, man kan stå overfor som selvstændig behandler.

Dette sikrer, at du altid har et sted, du kan søge hen for støtte og vejledning, når du skal stå på egne ben.

Praksisnær undervisning på akupunktørudannelsen

MODUL II – akupunktur og moxa, kost og intro til urter ud fra de 8 principper og 5 elementer

Modul II er for dig som ønsker en dybere forståelse omkring brugen af de 8 principper og 5 elementer i akupunktur.

Af overskrifter vil du lære følgende:

 • Du vil lære de forskellige syndromer relateret til hver element fx har træ elementet 3 overordnet syndromer, samt 10 undersyndromer.
 • Hvert syndrom har et overordnet punktsæt, hver af de 10 under syndromer har et punktsæt.
 • Navnene på akupunkturpunkterne vil fortælle meningen med behandlingen der hænger sammen med syndromerne. Fx Ma 37 Shang Ju Xu (øvre stor hul) tyktarmens nedre shu, samt havet for blod. Er vigtig til at behandle hede og stagnation i tyktarmen, siden at maven styrer tyndtarm og tyktarm via midten (milten)
 • Du vil forstå sammenhængen mellem 8 principper, 5 elementer og 6 syndromer
 • Få styr på de forskellige personlige karaktertræk i elementerne, fx hvad er en lever type, hvad er en milt type mv. Hvad skal du være opmærksom på ved hver karaktertræk
 • Lær kost terapi ud fra de 5 elementer, som er forløber til de 6 syndromer med urter, kort sagt et husapotek og brug af simple urte recepter baseret også på vestlige urter.
 • Forstå de psykiske og spirituelle punkter til fx stress, sorg, mani, vrede, manglende handling, overbekymring ol.
 • Du vil lære håndværket omkring pulsen, årstidsbetinget puls, den “normale” puls, hvad er en flydende puls, slippery puls og meget mere
 • Palpering, manuel behandling af led og facia stræk, akupressur ud fra underskud og overskud.
 • Visuel diagnose, tunge og abdominal registrering
 • En masse sparring, udveksling og øve og øve og øve mv.

Du vil efter endt forløb stå stærkt som akupunktur og få en dybere forståelse af klassisk kinesisk medicin og forstå hvordan du skal behandle en lang række lidelser med akupunktur, moxa, cupping, kost og brug af husapoteket. Du vil kunne behandle og lindre følgende tilstande plus mange flere.

 • Akut kulde og hede tilstande i kroppen, fx influenza, forkølelse og deres eftervirkninger, såsom bihule betændelse, kæbehulebetændelse, hoste med og uden slim i halsen mv.
 • Skfitevis kulde og hede i kroppen, fx autoimmune tilstande og deres eftervirkninger, kroniske inflammation, post covid, hepatitis, polio, kighoste, nældefeber, blister i munden ol.
 • Kronisk hede og kulde, fx feber lignende og sved tilstande, søvnproblemer, forstoppelse, diarre, oppustethed, smerter og kramper, forhøjet blodtryk.
 • Fugt og slim, fx lipomer, cyster, ol, slim i tarm, slim i næse, hals og mave, eksemer
 • Blodstagnation, fx stivhed i muskler og led samt traumer fra fald og slag

Læs mere her på PDF, det fulde program her

Tilmeld dig til et infomøde i dag!

Kunne du tænke dig en uddannelse, hvor du lærer at mestre et håndværk? En uddannelse, hvor du selv går vejen og bliver et eksempel på sundhed og overskud?​

Så kom og hør mere om uddannelsen som RAB-godkendt akupunktør.