Baggrund

Historien bag

Grundlæggelsen af uddannelsen er sket som et led i at bringe den oprindelige form for praktisering af kinesisk medicin til vesten. Den form for akupunktur, som kom til vesten i sin tid, er den form, der hedder TCM (traditional chinese medicine).

Det er et system, som blev sammensat i Kina for blot 70 år siden. Det er sandt, at mange af teorierne er gamle, men selve sammenhængen og konteksten er meget ny.

​Vi har igennem vores studier fundet, at mange af de teorier, som er med i TCM, er sat i en forkert kontekst eller er blevet mistolket i tidens løb. Der er derfor rigtig mange, der oplever, at teorierne ikke altid holder vand.

Det er som om, at der mangler noget. Samtidig har vi ikke haft en tradition for at kultivere behandleren og dennes energi her i vesten. Det kræver nemlig, at man er blevet oplært i nogle af de oprindelige former for Qigong og har en vis form for dedikation til faget.

Suzanne Robidoux, som er vores samarbejdspartner i Kina, har studeret og oversat mange af de gamle tekster. Hun har været i lære hos adskillige mestre i Kina, som normalt ikke underviser vesterlændinge.

Det har betydet, at hun igennem de sidste 14 år har oparbejdet en erfaring og viden om de oprindelige stilarter, som hun nu deler ud af. Hun underviser ikke på uddannelsens hold men kommer og afholder kurser indenfor klassisk kinesisk medicin.

Vi underviser derfor som det eneste sted i Danmark i nogle af de oprindelige Qigong-former, som er med til at kultivere sundhed og styrke i behandleren. Dette er en del af essensen i uddannelsen, for det er i stor grad det, som bringer liv ind i faget.

Skolen underviser i klassisk kinesisk medicin, men vi supplere også med viden indenfor andre felter så som Auriculo-terapi (øre-akupunktur). Det vigtigste for os er at du som elev får nogle redskaber i din værktøjskasse som fungerer og giver gode resultater hos dine patienter.

Tilmeld dig til et infomøde i dag!

Kunne du tænke dig en uddannelse, hvor du lærer at mestre et håndværk? En uddannelse, hvor du selv går vejen og bliver et eksempel på sundhed og overskud?​

Så kom og hør mere om uddannelsen som RAB-registreret akupunktør.