Hvorfor blive akupunktør?

Undervisning

På Danmarks Akupunkturuddannelse får du muligheden for at lære oprindelig klassisk akupunktur. Dvs. teori og teknikker som har en oprindelig afstamning hvor der ikke er blevet lavet om eller fortolket. Det er med andre ord gået i arv fra generation til generation så man har en kæmpe erfaringsbase med sig. Dette får man ikke på samme måde med TCM som er den mest udbredte form for akupunktur. Selvom teorierne har rødder i gammel lærdom så er den version vi kender i dag ikke oprindelig. TCM er et relativt nyt system som kom under Mao da alle hospitaler skulle være vestlige. til det skulle man bruge en version at kinesisk medicin som passede til den vestlige tilgang. Så derfor tog man mange forskellige teorier og forsøgte at få det til at passe i et samlet system som kunne gå hånd i hånd med vestlig medicin. De oprindelige teorier er derfor en sjælenhed i dag, da man i stor udstrækning ikke har tilladt andet end TCM at blive praktiseret. Man kan derfor blive en af de få som kommer til at praktisere med en oprindelig teori og forståelse.

Akupunkturuddannelsen er et 1-årig forløb, og er lavet som en praksisbaseret uddannelse. På uddannelsen vil du lære de klassiske akupunktur teorier som er meget simple at gå til.

Strukturen af uddannelsen giver mulighed for at have et arbejde ved siden af, mens man tager uddannelsen. Vi tilbyder både dagshold og aften/weekendhold.

Uddannelsens indhold opfylder Styrelsens for Patientsikkerheds krav til 250 lektioner i den primære behandlingsform jvf. RAB bekendtgørelsen. Uddannelsen lever også op til SKAT´s krav ommomsfritagelse, såfremt du selv har taget de sundhedsfaglige fag ved siden af.

Fordele ved at blive akupunktør?

 • Du får mulighed for at arbejde med mennesker og gøre en forskel
 • Behandlingsformen mindsker den fysiske belastning for dig som behandler ift andre manuelle behandlingsformer
 • Du kan lære at behandle bredt udsnit af sygdomme og symptomer samt smerter
 • Akupunktur har lave omkostninger til materialer og nåle
 • Du kan behandle flere på en gang
 • Du kan arbejde selvstændigt og selv bestemme dine arbejdstider
 • Du har mulighed for at behandle dig selv med nåle
 • Du har mulighed for en personlig udvikling
 • Du får et kendskab til en anden kulturs tilgang til sygdom og sundhed
 • Flere tusind års erfaring fra de forskellige oprindelige teorier
 • Du får et socialt netværk
 • Kommer til at arbejde på små hold og får hands-on træning

Akupunktur uddannelse – lær akupunktur i Århus

Ordet akupunktur stammer fra latin, og er således en sammensætning af de to ord ’Acus’ og ’Punktura’. ’Acus’ betyder nål og ’Punktura’ betyder at stikke. For at kunne forstå og anvende akupunktur i praksis, er det desuden essentielt, at du har en god teoretisk forståelse for området.

Af netop denne grund bygger vores akupunkturuddannelse også på en grundig gennemgang af den teori, der ligger til grund for akupunktur.

Herefter vil du blive oplært i selve praksissen. En anden yderst essentiel del af vores akupunkturuddannelse er punktlæren. Det er nemlig vigtigt, at du har godt styr på akupunkturpunkternes placering i forhold til kroppens anatomiske strukturer, før du begynder at udøve akupunktur i praksis.

Derfor vil du under vores akupunktør uddannelse også få en grundig og præcis gennemgang af netop dette emne samt en grundig oplæring i stik- og behandlingsteknik.

Lær om akupunkturens oprindelse på vores akupunkturuddannelse

Akupunktur kategoriseres som en ’alternativ behandlingsmetode’, og det stammer oprindeligt fra Kina samt andre dele af Fjernøsten.

Behandler man således med akupunktur, anvender man nåle, som stikkes ind i kroppens akupunkturpunkter.

Hele meningen med behandlingen er således, at akupunktøren indsætter tynde nåle i bestemte punkter på patientens hud, som således forebygger eller behandler bestemte sygdomme, lidelser eller generelle problemer.

På vores akupunkturuddannelse vil du dog lære meget mere om akupunkturens oprindelse samt historie.

Hvem henvender vores akupunkturuddannelse sig til?

Går du og overvejer vores akupunkturuddannelse, men er du i tvivl om, om den henvender sig til dig? Så får du svaret lige her.

Vores akupunkturuddannelse henvender sig nemlig til alle, der er interesserede i at tage den. Det gælder både folk, som interesserer sig for faget, men også for andre behandlere, der ønsker at udvide deres kompetencer og supplere deres praksis med akupunkturen.

Vi oplever ofte, at mange andre behandlingsformer kan være hårde for behandlerens krop. Derfor kan det være en god idé at supplere med akupunktur, således der er mulighed for at tage nogle pauser mellem de hårde behandlinger.

På denne måde bliver din arbejdsdag ikke for hård, og du vil kunne holde bedre til det i længden. På vores akupunkturuddannelse har vi altså både behandlere fra mange forskellige brancher, som ønsker akupunktur som et supplement, men vi har også folk, der kommer fra en helt andet baggrund, og som blot finder akupunktur spændende, og derfor ønsker at give sig i kast med det.

Akupunktur kurser hos Danmarks Akupunkturuddannelse

Er du dog ikke helt klar til at give dig i kast med en uddannelse endnu, men ønsker du stadig at lære mere om akupunkturens verden, så har du her hos Danmarks Akupunkturuddannelse også mulighed for at tage et akupunktur kursus.

Vi afholder nemlig løbende en række forskellige kurser, som du blot kan tilmelde dig, hvis du ønsker at deltage. Disse kurser forløber naturligvis ikke over ligeså lang tid som uddannelsen, hvorfor det måske er nemmere for dig at planlægge.

Alle vores kommende akupunktur kurser finder du således under fanen ’kurser’.

En praksisbaseret uddannelse

Vi har lavet en uddannelse til dig, som ønsker en praksisbaseret undervisning og som ønsker redskaber til at blive i stand til at skabe trivsel og sundhed.

Vi ser det som en afgørende nødvendigt, at du efter endt uddannelse har fået så meget praktisk erfaring som muligt, så du har mulighed for at gøre en forskel for dine fremtidige klienter.

Introduktionsvideo af Danmarks Akupunkturuddannelse. Få et indtryk af hvad vi tilbyder dig som kommende elev på vores skole.

Små hold

Vi har valgt at lave hold med maksimum 8 deltagere. Dette mener vi giver en bedre undervisning, da der vil være meget mere direkte lærer-elev-tid under forløbet.

Det er også vores erfaring, at små hold giver et større sammenhold og venskab blandt eleverne, som tit bevares også efter endt uddannelse.

Hør underviser på Danmarks Akupunkturuddannelse Willem Schottert forklare hvorfor vi har valgt at køre med små hold på skolen.

Qigong

Vi har lavet en uddannelse til dig, som ønsker en praksisbaseret undervisning og som ønsker redskaber til at blive i stand til at skabe trivsel og sundhed.

Vi ser det som en afgørende nødvendigt, at du efter endt uddannelse har fået så meget praktisk erfaring som muligt, så du har mulighed for at gøre en forskel for dine fremtidige klienter.

Behandlinger

Uddannelsen indeholder også kinesisk kostvejledning, hvor du vil få indsigt i de principper og den tilgang, man havde til kost indenfor klassisk kinesisk medicin.

Vi opfordrer dig som elev til nysgerrigt at udforske, hvilken effekt forskellig mad har på dit system, således at det bliver igennem erfaring, at forståelse for maden bliver implementeret.

Hør skoleleder af Danmarks Akupunkturuddannelse Esben Andersen forklare hvem uddannelsen henvender sig til.

Kliniketablering

Vi har valgt at lave kliniketablering ligeså praktisk som resten af undervisngen.

Du får blandt andet mulighed for at lave din egen hjemmeside, så du i løbet af uddannelsen kan arbejde på den og få ideer, så du er forberedt, når du kommer ud og selv skal praktisere.

Underviserne

Dygtige undervisere er essensen af en god undervisning. Derfor har det også været vigtigt for os, at de undervisere, vi har på uddannelsen, har de kompetencer, der skal til for at levere det, vi gerne vil give til dig, nemlig klassisk kinesisk lægekunst.

Udover at være uddannet indenfor faget og have mange års erfaring, er vores undervisere mennesker, som alle har gennemgået en udviklingsproces, hvor de har måttet kigge på deres eget liv, bryde gamle mønstre og er kommet ud på den anden side med en ny livserfaring.

Mød dem her

Hør underviser på Danmarks Akupunkturuddannelse Willem Schottert forklare hvorfor vi har valgt at køre med små hold på skolen.

Netværk

Under uddannelsen vil du altid have en hotline i form af skolens undervisere.

Når du har gennemført uddannelsen, vil du også få adgang til vores interne forum på facebook, hvor der deles cases indenfor klassisk kinesisk medicin, og hvor du kan dele og få hjælp til dine egne cases.

Hør skoleleder af Danmarks Akupunkturuddannelse Esben Andersen forklare hvad og hvordan du kommer til at lære på skolen.

Tilmeld dig til et infomøde i dag!

Kunne du tænke dig en uddannelse, hvor du lærer at mestre et håndværk? En uddannelse, hvor du selv går vejen og bliver et eksempel på sundhed og overskud?​

Så kom og hør mere om uddannelsen som RAB-registreret akupunktør.